Puţine lucruri sunt mai frustrante decât cearcănele pe care le observi în oglindă dimineața, de parcă ai fi avut o noapte albă. Senzația de oboseală de pe chipul tău îți afectează stima de sine, dar și felul în care cei din jur te percep. Dacă încerci să corectezi problema cu puţin mai mult machiaj în zona ochilor, cearcănele par să se accentueze și mai mult, iar cremele care ar trebuie să îți lumineze zona de sub ochi îți oferă o senzație de confort pe o perioadă scurtă. Faptul că ai ți-ai dat seama de disconfortul fizic și psihic pe care acest aspect inestetic ți-l provoacă este primul pas spre un tratament care să te ajute pe termen lung.
Esteticienii clinicii The Face îți prezintă în acest articol cele mai frecvente probleme care duc la apariția cearcănelor, dar și cele mai eficiente metode de îngrijire care să te ajute să lași cearcănele în trecut.
De ce apar cearcănele?
Există o mulțime de factori care contribuie la apariția cearcănelor, de la moştenirea genetică, până la poziția în care dormi.
Cele mai frecvente cauze ale apariției cearcănelor sunt:
- Somnul
Fie că nu te odihnești suficient sau, din contră, dormi câteva ore în plus, cearcănele sunt mai vizibile când te trezeşti. Când nu dormi, pielea devine palidă, ceea ce face că patul de vase de sânge să fie mai vizibil. Pe de altă parte, multe ore petrecute într-o poziție de somn nepotrivită poate duce la acumularea de sânge și fluide în zona feței, făcând ochii să pară umflați și cearcănele mai intense.
- Scăderea cantităţii de colagen din piele
Colagenul menține pielea elastică, dar și volumul natural al feței. Scăderea cantității de colagen duce la subțierea obrajilor și la accentuarea cearcănelor. Acest lucru nu avantajează persoanele care avansează în vârstă. Chiar dacă dormim suficient și de hidratăm intens, scăderea colagenului este un fapt ireversibil fără ajutor din partea unui estetician.
- Lumina ecranelor
Suntem înconjuraţi de ecrane peste tot, atunci când muncim sau când ne relaxăm comozi pe canapea la un film. Din păcate, ochii obosesc destul de repede și suprasolicitarea duce la nevoia unui flux crescut de sânge în această zonă, ceea ce face ca cearcănele să devină îngrijorător de roșiatice.
- Vârsta
Deși cearcănele nu sunt un indicator al vârstei, deoarece problema poate apărea chiar și în adolescență, trecerea anilor accentuează umbrele neplăcute de sub ochi. Cu fiecare an depozitele de grăsime scad, iar pielea devine foarte subţire și capătă un aspect întunecat, din cauza vaselor de sânge fine.
- Boli
Cearcănele pot fi și un semnal de alarmă pe care corpul ți-l transmite legat de o suferință netratată: probleme hepatice, renale sau hormonale.
Cum să scapi de cearcăne definitiv?
Pentru ca tu să te bucuri de efecte benefice cât mai mult timp posibil, calitatea tratamentului este importantă. De aceea, protocolul clinicii The Face pentru creşterea calităţii țesutului nu prevede umplerea pielii de sub ochi cu acid hialuronic de la prima şedinţă. Muşchiul periorbital este deosebit de delicat, iar restabilirea volumului optim trebuie să se facă treptat.
Pentru a obţine un efect de estompare a cearcănelor de până la 9 luni, administrăm acidul hialuronic combinat cu efectele benefice ale mezoterapiei.
Mezoterapia presupune 3 ședințe de microinjecții cu ace extrem de fine prin care hrănim straturile profunde ale pielii cu NCTF Boost, un cocktail revitalizant, presonalizat. Acesta conţine 23 de substanțe hrănitoare (vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente), vitale pentru menţinerea sănătății pielii. Pe lângă faptul că cearcănele se vor estompa, întrega ta față va beneficia de un efect de reîntinerire.
Sfaturi de îngrijire pentru a reduce cearcănele acasă
Cu mezoterapie sau fără, frumusețea chipului depinde de îngrijirea pe care i-o acorzi tot timpul. Există trucuri naturale dar și creme care te vor ajuta să păstrezi fermitatea tenului tău pe termen lung, după ce părăsești cabinetul nostru.
- Hidratează-te! Apa prelungeşte viața fibrelor de colagen și a celulelor de acid hialuronic.
- Aplică seruri profesionale de hidratare, înainte de culcare, când pielea se regenerează.
- Aplică comprese reci, pentru a reduce inflamația
- Respectă programul de somn
- Dormi pe spate, cu capul să fie într-o poziţie uşor ridicată, pentru a evita acumularea fluidelor în zona feței
- Ia regulat suplimente cu colagen, vitamina C și zinc.
Indiferent dacă alegi să ignori problema cearcănelor, încerci să le estompezi prin remedii uşoare sau să le faci să dispară prin tratament estetic profesional, adoptarea unor obiceiuri sănătoase îți va crește calitatea pielii pe termen lung și va face tratamentul estetic mai eficient.