office@theface.ro
a
M

Botox sau acid hialuronic? Diferențele pe care nu le știai

mai 15, 2023

Ai decis să îți corectezi micile imperfecțiuni ale tenului și în timp ce căutai cele mai bune variante te-ai găsit în față a doi termeni de specialitate: botox și acid hialuronic. Întrebarea firească ce se ivește într-o astfel de situație este – care e diferența între acestea două?

Ana Crăciun Douglas, chirurg generalist, cu specializare în chirurgie estetică, sintetizează cele mai importante aspecte care diferențiază aceste două substanțe atât de populare în sfera intervențiilor estetice: „Toxina botulinică și acidul hialuronic sunt două substanțe injectabile, folosite cu succes în intervențiile ce au ca scop corectarea micilor imperfecțiuni. Deși sunt utilizate în domenii precum dermatologia și medicina estetică, ele nu se înlocuiesc una pe alta, proprietățile și utilizarea acestora fiind specifică. Toxina botulinică presupune tratarea mușchiului, în vreme ce acidul hialuronic tratează ridul propriu zis.”

Așadar, botoxul și acidul hialuronic se diferențiază, în primul rând, prin compoziție, mod de acțiune, zona injectată, dar și prin durata rezultatelor.

Cum acționează toxina botulinică?

Aceasta se injectează în cantități mici, direct în mușchii de expresie pentru a relaxa musculatura facială. Printr-o astfel de procedură pot fi tratate ridurile de expresie din zona frunții, din colțul ochilor și este eficientă și pentru ridicarea sprâncenelor. Efectul obținut este unul temporar, care poate varia în funcție de persoană, menținându-se în medie între 3 și 6 luni în funcție de zona tratată.

Cum acționează acidul hialuronic?

Acesta are un rol cheie în menținerea nivelului optim de hidratare, iar odată injectat în piele conduce și la reducerea imperfecțiunilor. Printre cele mai populare intervenții în care este folosit se regăsesc augmentarea buzelor, tratarea cearcănelor, a ridurilor din zona gurii și chiar  a liniei mandibulare. În funcție de tipul de acid utilizat, de zona injectată dar și de frecvența intervențiilor, rezultatul se menține între 4 și 8 luni.

Deși se pot produce confuzii între cele două substanțe este important să știi, înainte de o astfel de procedură, care sunt diferențele semnificative între acestea. Ambele au rolul de a fi injectate sub piele cu scopul de a estompa imperfecțiunile, însă botoxul va fi folosit în zonele în care mușchiul trebuie relaxat, iar acidul hialuronic în zonele unde este nevoie de umplere. Mai mult, ele pot fi combinate în procesul de remodelare facială pentru că, atunci când este necesar, se pot completa una pe alta pentru un rezultat spectaculos.

Mai multe…

Pielea ta poate străluci chiar și în sezonul rece

Pielea ta poate străluci chiar și în sezonul rece

Îngrijirea pielii în sezonul rece Sezonul rece aduce cu el nu doar atmosfera magică a sărbătorilor, ci și provocări pentru sănătatea pielii noastre. Frigul și vântul aspru pot lăsa urme asupra tenului, făcându-l uscat și lipsit de strălucire. În acest context, însă,...

citește mai mult