Corectarea și umplerea ridurilor dintre sprâncene cu acid hialuronic
Primele semne de îmbătrânire facială sunt ridurile care apar pe frunte, de obicei la nivelul glabelei (între sprâncene și baza nasului) și dau senzația de față încruntată.
Acestea fac parte din categoria ridurilor dinamice, determinate de contracția mușchilor mimicii.
Ridurile din această zonă sunt numite și riduri de emoție, pentru că sunt provocate de o multitudine de expresii faciale, de la vorbit, căscat, râs, încruntat, mirat, iar netratate, aceste riduri se vor adânci.
Totodată, la apariția acestora participă și moștenirea genetică, capacitatea pielii de a produce colagen, elastină și acid hialuronic, dar și factori interni, precum activitate hormonală, oscilări de greutate, hidratare și cei externi (mediu, stres, poluare, expunere la soare, poziție de dormit).
Apariția acestora reprezintă o problemă estetică și poate provoca scăderea încrederii și a stimei de sine.
Din fericire, medicină estetică modernă este capabilă să le estompeze sau să le șteargă definitiv, în funcție de complexitatea lor.
Caracterizarea procedurii de corectare și umplere a ridurilor glabelare
Metodă de corectarea și umplerea a ridurilor dintre sprâncene cu acid hialuronic este o procedură nechirurgicală, minim invazivă, nedureroasă și care nu necesită recuperare.
Injectarea este una dintre cele mai eficiente soluții pentru tratarea acestei regiuni faciale, dar și de lungă durată. Acidul hiauronic se injectează cu un ac foarte fin sau canulă atraumatică și umple zona cu probleme, redând volumul pierdut și estompând ridurile.
Beneficiile tratamentul cu acid hialuronic
Tratamentul cu acid hialuronic pentru ridurile frunții șterge cu succes semnele îmbătrânirii. Prin acțiunea lui, hialuronul reține moleculele de apă, ceea ce contribuie la obținerea aspectului de piele hidratată, tânără și luminoasă.
Când este necesară procedura de corectare și umplere a ridurilor cu acid hialuronic?
Procedura se realizează când pacientul consideră că ridurile glabelare s-au accentuat și își dorește corectarea lor. De obicei, vârsta medie a persoanelor care solicită această intervenție este de 35 de ani, însă procedura se poate realiza și preventiv, înainte de agravarea problemei estetice.
Ce se întâmplă în timpul procedurii și cât durează?
Înainte de injectare, medicul stabilește într-o consultație care sunt nevoile, dorințele pacientului, ce tip de filler se potrivește și în ce cantitate, în funcție de vârstă și de particularitățile pielii.
Cu 30 de minute înainte de injectare, esteticianul aplică o cremă cu anestezic pe zonă care urmează să fie tratată, pentru a limita orice disconfort.
După amorțirea completă a zonei, medicul injectează cu un ac foarte fin sau o canulă atraumatică filerul, în punctele faciale cheie.
Injectarea se face gradual și durează aproximativ 30 de minute. La final, specialistul masează delicat zona pentru distribui uniform substanța.
Când este vizibil și cât durează efectul?
Efectul de estompare al ridurilor este vizibil imediat după administrarea acidului hialuronic. Datorită efectului de hidratare, în următoarea perioadă, pielea devine mai fermă și mai strălucitoare.
Efectul durează între 12 luni și 18 luni, în funcție de factorii genetici, stilul de viață al pacientului (stres, activitate hormonală, hidratare) și factori externi (variații de temperatură).
Este recomandat că după 6 luni să se revină pentru corecții ulterioare, pentru a evita pierderea definitivă a volumului câștigat.