Corectarea și umplerea șanțurilor nazogeniene cu acid hialuronic
Printre primele semne ale îmbătrânirii care apar pe chip sunt accentuarea șanțurile nazogeniene, numite și nazolabiale. Aceste fac parte din categoria ridurilor falduri, datorate alunecării țesuturilor sub influența gravitației, ducând la formarea de cute adânci. Aceste riduri pereche se formează între obraz, aripa nazală şi buze și se întind din lateralul nasului către colțurile gurii.
Șanțurile nazolabiale se evidențiază și se adâncesc odată cu înaintarea în vârstă, din cauza expresiilor faciale repetitive, precum zâmbitul sau vorbitul și scăderea elasticității pielii și dau senzația de chip trist, matur și obosit. După vârsta de 30 de ani, alți factori care duc la adâncirea acestor riduri sunt pierderea volumului facial, scăderea elasticității pielii, “căderea obrazului”, expunerea îndelungată la soare, fluctuațiile de greutate. Cu timpul, șanțurile nazolabiale se transformă din riduri dinamice, care apare doar în momentul mișcării mușchilor faciali, în statice, vizibile permanent.
Cea mai populară și eficientă metodă de tratament estetic pentru tratarea lor este injectarea acidului hialuronic.
Caracterizarea procedurii de umplerea șanțurilor nazogeniene cu acid hialuronic
Tratamentul este minim invaziv, simplu și nedureros.
Aceasta constă în injectarea fillerului în zonele afectate, astfel încât pielea să își recapete elasticitatea și volumul. În plus, fermitatea conferită împiedică obrazul să mai coboare.
Pentru rezultate de rejuvenare facială completă, se recomandă că umplerea șanțurilor nazolabiale să se facă odată cu redefinirea pomeților și cu corectarea liniilor de marionetă (ridurile care coboară din colțurile gurii spre bărbie), pentru redarea completă a volumetriei faciale și obținerea unui rezultat armonios.
Beneficiile corecției cu acid hialuronic
Pe lângă faptul că menține țesuturile hidratate, injectarea de acid hialuronic are și rol preventiv, deoarece stimulează producerea de proteine care ajută la conservarea naturală a structurii de susținere a pielii, precum colagen și elastină, menținând-o elastică și fermă, timp îndelungat.
Umplerea șanțurilor nazogeniene cu acid hialuronic este benefică pentru:
Când este necesară procedura de corectare și umplere a șanțurilor nazogeniene cu acid hialuronic?
Procedura se realizează când pacientul consideră că ridurile s-au accentuat și își dorește corectarea lor. De obicei, vârsta medie a pacienților care solicită această intervenție este de 30 de ani, însă procedura se poate realiza și preventiv, înainte de agravarea problemei estetice.
Când este vizibil efectul procedurii și cât timp se menține?
Efectul benefic al injectării de acid hialuronic se instalează imediat.
În funcție de organism și de factorii externi și interni (activitate fizică, fumat, stres, consum de cafea, îngrijirea tenului), se menține pe o perioadă de până la 12-18 luni, după care este necesară o corecție. Acidul hialuronic rămâne în piele pe perioadă mai lungă dacă persoana se hidratează corespunzător.
Se recomandă ca reumplerea să se facă cât mai devreme, astfel încât să nu se piardă volumul obținut după prima ședință.
Cum se realizează procedura și cât durează umplerea șanțurilor nazogeniene cu acid hialuronic?
Înainte de injectare, medicul stabilește împreună cu pacientul ce tip de filler cu acid hialuronic este potrivit, ce cantitate este necesară pentru atingerea unui rezultat armonios, dar și punctele cheie în care trebuie intervenit, în funcție de fizionomie.
Cu 30 de minute înainte de procedură, în zona care urmează a fi injectată se aplică unguentul cu anestezic, astfel încât disconfortul să fie minim.
În funcție de trăsăturile faciale și adâncimea ridurilor, injectarea se poate face:
· simplu: pentru a obține efectul de umplere și estompare a șanțului nazogenian
· combinat: în mai multe puncte cheie ale feţei (pomeți, obraji, șanțuri nazogeniene), pentru obținerea efectului de lifting al obrajilor și estomparea șanțurilor nazogeniene
Procedura se realizează cu ajutorul unui ac fin sau canulă atraumatică, pentru evitarea inflamării și tumefierii și pentru un plus de confort în timpul procedurii.
Injectarea durează între 15 și 30 de minute, în funcție de tehnica utilizată și de adâncimea ridurilor.
După procedura de corectare a șanțurilor nazogeniene, zona tratată poate fi sensibilă și ușor inflamată, de aceea se recomandă aplicare de compresii reci.