Estomparea ridurilor verticale dintre sprâncene
Ridurile glabelare sunt liniile fine care apar între sprâncene și nas și dau duritate înfățișării, făcându-te să pari mai încruntat și mai în vârstă decât ești de fapt. Sunt asemănate, de obicei, cu numărul 11.
Dacă până în jurul vârstei de 30 de ani apar doar în timpul mișcării feței, cu timpul, ele brăzdează pielea din ce în ce mai adânc și se definitivează.
Cea mai bună metodă pentru a trata această zonă este injectarea combinată de botox şi acid hialuronic.
Botoxul paralizează mişcările muşchiului piramidal al nasului, destinde pielea şi redă aspectul tânăr al tenului, iar filerul umple și redă fermitatea.
Injecțiile cu toxina botulinică funcționează cel mai bine pentru estomparea ridurilor dinamice, adică cele care apar ca urmare a expresiilor faciale precum, zâmbet sau încruntare.
Botoxul acţionează eficient prin blocarea temporară a semnalelor nervoase și contracțiilor musculare, ceea ce duce la netezirea pielii. De asemenea, are și rol preventiv, împiedicând formarea de noi riduri prin limitarea contracției mușchilor faciali.
Caracterizarea procedurii
Pentru ridurile verticale, corecția cu botox se face adaptat de la pacient la pacient, în funcție de adâncimea ridurilor, de poziționarea lor și de tendințele de agravare.
Această zonă a feței, injectarea de botox este cea mai eficientă metodă. În cazul în care ridurile sunt foarte adânci, se recomandă completarea procedurii și cu o terapie cu acid hialuronic.
Procedură este minim invazivă, rapidă și nedureroasă și nu necesită anestezie.
Preparatul cu neuroproteina este sigur și eficient pentru liniile fine de pe frunte, ridurile din jurul ochilor și dintre sprâncene.
Îți poți relua activitățile obișnuite imediat după tratament.
Când este necesar tratamentul?
Tratamentul cu botox se face la cererea pacientului, atunci când acesta își dă seama de prezenţa ridurilor verticale sau preventiv, pentru a limita contracțiile musculare să producă încrețirea pielii.
Procedura cu botox este sigură pentru orice categorie de vârstă, însă se recomandă începerea tratamentului înainte de 30 de ani, când tegumentul nu este deteriorat în profunzime.
Beneficiile tratamentului injectabil cu botox
Neuroproteina injectabilă este sigură și eficientă, pentru că oferă rezultate concrete și de lungă durată, spre deosebire de alte tratament cosmetice.
Tratamentul cu botox nu provoacă reacții adverse, în cele mai multe cazuri, precum tumefierea feței. Singurele semne care apar imediat după injectare sunt nişte mici puncte roşii, asemănătoare cu înțepăturile de ţânţar, care se pot ascunde cu machiaj.
Unul dintre principalele avantaje ale botoxului este că după ce se substanța se estompează, muşchii de sub piele îşi recăpătă complet mobilitatea. De asemenea, piele nu își schimbă structura și nu se întinde mai mult decât înainte.
Cum se injectează botoxul pentru netezirea ridurilor dintre sprâncene
În funcție de severitatea ridurilor și de elasticitatea tenului pacientului, medicul estetician estimează cantitatea necesară pentru ştergerea acestora.
Dacă ridurile sunt foarte adânci și permanente, esteticianul poate administra și un filler.
Cu 30 de minute înainte de procedură, medicul aplica o cremă anestezică (lidocaină) pentru a elimina disconfortul cauzat de injectare.
În zona frunții, injecțiile cu botox se administrează în mușchiului piramidal al nasului și uneori şi în muşchiul corrugato, cu un ac foarte fin, în anumite puncte cheie, astfel încât efectul să fie uniform.
Pentru întreaga zonă, în funcție de caracteristicile pacientului, injectarea durează între 5 și 15 minute.
Tratamentul poate fi repetat la fiecare 3-4 luni pentru ca ridurile să nu mai revină.
Atunci când se tratează ridurile dintre sprâncene, este recomandat să se acorde atenție și zonei frunții, inclusiv periorbitale, pentru a obţine un efect armonios. De asemenea, este necesar să se injecteze întreaga zonă a frunții, inclusiv porțiunea laterală a frunții. Dacă botoxul de administrează doar în centrul frunții, aspectul final poate fi dezechilibrat.