office@theface.ro
a
M

Hiperhidroza plantară

Transpirația excesivă a tălpilor este o afecțiune extrem de neplăcută, indiferent de sezon, care afectează calitatea vieții pacienților. Din cauza umidității excesive, pacienții sunt mai predispuși să dezvolte micoze, să sufere de miros neplăcut al picioarelor și să deterioreze pantofii rapid. De asemenea, faptul că picioarele sunt umede constat crește riscul de alunecare și de accidentare.

Cum se realizează tratamentul cu botox pentru transpirația excesivă a picioarelor?

Tratamentul cu botox al hiperhidrozei este puțin dureros în cazul picioarelor, deoarece în această zonă se regăsesc multe terminații nervoase.
Injectarea se face cu un ac extrem de fin, în doze foarte mici, la nivelul superficial al tegumentului, pentru ca funcțiile musculaturii să nu fie afectate, iar locomoția să se realizeze normal.
La începutul şedinţei, medicul aplica o substanţă de contrast, care evidenţiază glandele hiperactive. După identificarea zonelor cu probleme, se aplică anestezia topică. Injectarea se face în mai multe puncte cheie, situate la distanțe de aproximativ 2 cm, atât pe talpă, cât și pe partea internă a degetelor.
Injectarea propriu-zisă durează aproximativ 15 minute.

Îngrijirea după tratamentul plantar cu botox

După injectarea cu botox la nivelul tălpilor, este recomandat să evitați mersul pe jos și exercițiile fizice intense, pentru ca substanţa să nu migreze către alte ţesuturi.

Reacții adverse

După administrarea de botox la nivelul palmelor, pot apărea vânătăi, roșeață și prurit. Foarte rar poate apărea o senzație de amorțeală locală. Efectele neplăcute se diminuează în prima săptămână de la tratament.

Cât durează până când apar rezultatele tratamentului și cât timp persistă efectul?

Rata de remanență a botoxului la nivelul tălpilor este de 50%. Primele efecte se instalează între 2 și 4 zile și pot rămâne instalate până la 12 luni.