În ultimii ani, intervențiile estetice au făcut subiectul a numeroase studii. Cele mai recente au demonstrat că există o strânsă legătură între aspectul nostru fizic și starea de bine. Cu alte cuvinte, dacă arătăm bine, așa cum ne dorim, vom avea o stare mentală bună.
În România, injectarea cu toxină botulinică este una dintre cele mai populare astfel de proceduri, pentru că vine cu avantaje bine definite: transformarea la nivel fizic este cu adevărat spectaculoasă, ridurile sunt eliminate.
Dincolo de aceste beneficii atât de cunoscute de către toată lumea, specialiștii au descoperit și că toxina botulinică poate conduce la o stare de spirit mult mai bună, producând o serie de schimbări la nivelul psihicului.
![diminuarea ridurilor din jurul ochilor-poza top (1) (1)](https://theface.ro/wp-content/uploads/2023/03/diminuarea-ridurilor-din-jurul-ochilor-poza-top-1-1-scaled.jpg)
![4 (1)](https://theface.ro/wp-content/uploads/2023/05/4-1.jpg)
Dacă te întrebi cum este posibil, concluziile studiului publicat în Journal of Cosmetic Dermatology include opinia specialiștilor psihologi și dovedește că femeile care au ales toxina botulinică nu se mai încruntă atât de des, deci nu mai transmit semnale nervoase creierului, iar dispoziția lor este mult mai bună. Altfel spus, toxina botulinică te ajută nu doar să previi instalarea ridurilor și să pari mai fericită fizic în absența acelor cute dintre sprâncene, ci contribuie și la o transformare interioară.
Cum argumentează medicii esteticieni influența acestor intervenții estetice la nivelul psihicului?
“Pacienții care optează pentru o astfel de procedură estetică sunt deseori luați prin surprindere de efectele pe care aceasta le poate avea cu privire la percepția despre propria persoană, dar și la felul în care dispoziția lor se modifică. În mod evident, ori de câte ori efectuez o astfel de procedură le aduc la cunoștință pacientelor mele nu doar că vor arăta mult mai bine, ci că se vor și simți astfel. Imediat după intervenție ajung să se convingă singure. Se întâmplă uneori să zâmbim forțați de împrejurări, chiar dacă starea noastră de spirit nu este cea mai fericită. Imediat după acest zâmbet vom observa că suntem puțin mai bine dispuși decât eram înainte și mai zâmbim o dată și încă o dată, până când uităm că am fost vreodată supărați. Așa funcționează și toxina botulinică – fără încruntare, starea negativă nu ajunge la creier. ” a specificat doctorul Ana Crăciun Douglas, chirurg generalist, cu specializare în estetică facială.