office@theface.ro
a
M

Liftingul sprâncenelor cu botox

Odată cu înaintarea în vârstă, tonul muşchilor care susţin sprâncenele scade având ca rezultat coborârea acestora. Sprâncenele căzute dau chipului un aer de tristețe permanentă și oboseală.
Efectul neplăcut este legat de slăbirea și pierderea elasticității ţesuturilor situate deasupra orbitei. Apariția acestora este, de obicei, completată de apariția ridurilor frunții și “căderea” pleoapelor, aspecte care adaugă pe chip mai mulți ani decât cei reali.
Corecția cu botox poate fi făcută și în cazul unei asimetrii între cele două sprâncene.

Caracterizarea procedurii

Ridicarea sprâncenelor cu ajutorul botoxului este o procedură nechirurgicală, cu riscuri minime şi recuperare imediată.
Injectarea este simplă, durează puțin, se face cu anestezie topică.
Spre deosebire de alte tratamente cosmetice, botoxul oferă rezultate concrete și rapide.
Efectele optime se obțin dacă pacientul se prezintă la cabinetul esteticianului atunci când sprâncenele nu au coborât încă foarte mult.

Când se face tratamentul

În general, tratamentul de ridicare a sprâncenelor se face după vârsta de 40 de ani, atunci când se observă o coborâre semnificativă de nivel.
Intervenția se poate face, de asemenea și la persoane mai tinere, care au o asimetrie de nivel între cele două sprâncene sau la pacienții care apelează la tratamentul cu botox pentru netezirea ridurilor de pe frunte și din jurul ochilor, pentru a obține un efect echilibrat și complet.

Beneficiile

Injecțiile cu botox la nivelul frunții redau tenului aspectul relaxat și tineresc.
Ridicarea sprâncenelor cu botox creează un efect de lifting la nivelul întregii frunți, de aceea este considerată o procedură esențiala atunci când tratăm etajului superior al feței.
Tratamentul sprâncenelor produce și un ridicare a pleoapelor, având un efect de evidențiere a ochilor și de lărgire a câmpului vizual, dacă pleoapele sunt lăsate mult.

Cum se injectează botoxul pentru ridicarea sprâncenelor

Neuromodulatorul se injectează în colțul extern al pleoapei, chiar deasupra osului sprâncenei. În acest fel muşchiul orbicular se relaxează, muşchiului frontal se contractă, ca urmare sprâncenele se ridică cu câţiva milimetri.
Înainte de tratament, medicul măsoară sprâncenele și stabilește cum ar trebui repoziţionate. În funcție de fizionomie, stabilește cantitatea de ser necesară și numărul de puncții, pentru a obține un rezultat armonios.
Cu 30 de minute înainte de tratament, esteticianul aplică local o cremă cu anestezic, pentru a elimina orice disconfort.
Injectarea se face cu un ac extrem de subţire, și durează mai puțin de 20 de minute, doar câteva secunde pentru fiecare zonă marcată.

Cel mai adesea, procedură este completată și de tratarea zonei glabelare, responsabilă, de asemenea de coborârea sprâncenelor.
În cazuri mai complexe, procedura poate fi completată şi cu alte procedee chirurgicale de la nivelul fetei: blefaroplastia superioară, lifting-ul facial sau lipofilling-ul.

Cât durează efectul

Rezultatele procedurii nu vor fi observate imediat, ci treptat timp de 7-10 zile. Efectul de ridicare a sprâncenelor durează, în cele mai multe cazuri, 3 – 4 luni.