Netezirea ridurilor frunții
Ridurile frunții se numără printre primele semne de îmbătrânire care apar la nivelul feței. Contracția mușchiului frontal este responsabilă pentru încrețirea tenului în această zonă. Mușchiul frontal se împarte în două extremități, care se întind de la regiune sprâncenelor până după linia părului.
Acesta se încordează și se relaxează de fiecare dată când ridici din sprâncene, când te încrunți, zâmbești, când miști buzele sau când închizi ochii strâns.
În zona frunții se întâlnesc trei tipuri de riduri:
Alte riduri conexe care se tratează odată cu ridurile frunţii sunt cele care apar în colțul exterior al ochiului, periobitale, numite popular „laba găştii”.
Ridurile frunții se remarca pe chip de timpuriu, urmând dinamica mișcărilor faciale, adică în jurul vârstei de 25 de ani. De cele mai multe ori, devin permanente, adică sunt vizibile chiar și când fața este relaxată, după 30 de ani.
Caracterizarea procedurii de netezire a frunții cu botox
La nivelul frunții, corecția cu botox se face adaptat de la pacient la pacient, în funcție de adâncimea ridurilor, de poziționarea lor și de tendințele de agravare.
Pentru zona frunții, injectarea de botox este cea mai eficientă metodă. Procedură este minim invazivă, rapidă și nedureroasă și nu implică anestezie generală.
Preparatul cu neuroproteină este sigur și eficient pentru liniile fine de pe frunte, ridurile din jurul ochilor și dintre sprâncene.
Botoxul acţionează eficient prin blocarea temporară a semnalelor nervoase și contracțiilor musculare, ceea ce duce la netezirea pielii. De asemenea, are și rol preventiv, împiedicând formarea de noi riduri prin limitarea contracției mușchilor faciali.
Beneficiile tratamentului injectabil cu botox
Spre deosebire de alte tratamente cosmetice, botoxul oferă rezultate concrete și rapide.
Efectele optime se obțin dacă pacientul se prezintă la cabinetul esteticianului la apariția primelor linii fine definitive.
În acest fel se previne deteriorarea în profunzime a straturilor tegumentului, mușchii se relaxează, pielea devine netedă, ridurile dispar.
Procedură este rapidă, nu necesită internare sau recuperare. Îți poți relua activitățile obișnuite imediat după tratament.
De asemenea, tratamentul cu botox nu provoacă tumefierea feței, singurele semne care pot rămâne sunt nişte mici puncte uşor roşii cauzate de injectare, care se pot ascunde cu machiaj.
Un alt avantaj al injectării cu botox este că poți să renunți la continuarea tratamentului, fără ca pielea să aibă de suferit.
Cum se injectează botoxul la nivelul frunții
Următorul pas este să constate cât de elastica este pielea și cât de repede își revine la forma inițială după strângere. Cu cât pielea este mai elastică, cu atât ridurile sunt mai ușor de corectat.
Dacă ridurile sunt foarte adânci și permanente, esteticianul poate recomandă și injectarea unui filler.
În funcție de caracteristicile tenului pacientului, medicul stabilește cantitatea necesară de substanță injectabilă.
Cu 30 de minute înainte de procedură, medicul administrează o cremă anestezică (lidocaină) pentru a elimina disconfortul cauzat de injectare.
Medicul injectează serul în anumite puncte cheie, prestabilite, astfel încât efectul să fie uniform.
Între 3 și 5 înțepături sunt necesare pentru a corecta ridurile dintr-o sigură zonă, cum ar fi glabelară.
Pentru întreaga zonă, în funcție de caracteristicile pacientului, injectarea durează între 5 și 15 minute.
Tratamentul poate fi repetat la fiecare 3-4 luni pentru ca ridurile să nu mai revină.
Când este vizibil efectul
Și cât timp se menține
Efectele botoxului nu sunt vizibile imediat după injectare.
Acestea apar treptat în primele 3-7 zile, când substanța începe să relaxeze mușchiul, ceea ce limitează capacitatea pielii de a se strânge.
Odată instalate, acestea durează între 4 și 6 luni, în funcție de metabolismul pacientului și de stilul de viață.