office@theface.ro
a
M

Peeling chimic mediu 

Expresiile faciale, stresul și schimbările prin care trece organismul de-a lungul timpului își lasă amprenta pe chipul tău. Oricât de multă grijă i-ai acorda acasă, pielea își pierde treptat capacitatea de a se regenera, de a estompa cicatricile și îmbătrînește.
Tratamentele estetice profesionale reprezintă o soluție eficientă de îngrijire care ajută tenul să se vindece natural, cu propriile procese.
Peeling-ul chimic mediu este una dintre procedurile care redă pielii aspectul tânăr, estompând ridurile, petele de soare şi cicatricile acneice.
Acesta presupune aplicarea unor substanțe chimice cu au rol de exfolierea a epidermei până la nivelul dermului superficial, pentru a stimula procesul de regenerare profundă.

Precauții înainte de procedură

Nu te expune la soare sau la bronzarea artificială cu cel puțin 10 zile înainte de peeling.
Cu o săptămână înainte de peeling, trebuie să renunți la epilatul cu ceară sau exfoliere.

Cui se adresează procedura?

Peeling-ul chimic poate fi făcut la orice vârstă, dacă piele este sănătoasă, adică nu prezintă cicatrici recente sau arsuri. Acesta este mai eficient la persoanele cu tonuri mai deschise ale pielii.

Dacă tenul este matur şi cu riduri, sunt necesare, de asemenea, mai mult de două şedinţe de peeling.

Tratamentul funcționează pentru persoanele care se confruntă cu:

Ce se întâmpla în timpul procedurii?

Peelingul chimic este o procedură simplă şi sigură, care presupune exfolierea controlată a straturilor de piele superficiale, deteriorate și accelerarea regenerării straturilor profunde pentru obținerea unei texturi netede, catifelate și a unei culori uniforme.
Acesta are ca scop înlăturarea sau ameliorarea cicatricilor, ridurilor fine, petelor pigmentare, vergeturilor, pieii cu aspect îmbătrânit.
Tratamentul începe prin curățarea tenului de impurități și protejarea zonelor sensibile cu o cremă hidratantă.
Pe restul tenului, medicul aplică peeling-ul. Substanţele folosite pentru peeling mediu în clinica The Face sunt: TCA (acid tricloracetic), rezorcina, amestecuri de acizi de diverse concentraţii.
La scurt timp după aplicare, este posibil să apară senzația de arsură și înțepături. Aceste senzații sunt normale.
După câteva minute, substanţele sunt neutralizate cu comprese saline reci. Apoi, se aplică produse cosmetice cu efect de calmare.

Precauții post procedură

Procesul de exfoliere începe în primele 48 de ore. În acest timp este necesar să păstrezi tenul bine hidratat, cu produsele recomandate de estetician.
Rezultatul este vizibil din a doua săptămâna.
Nu aplica gheață după tratament. Evită contactul cu apa și cu produsele cosmetice, inclusiv machiaj.
Nu participa la activități care cresc temperatura internă a corpului și accelerează transpirația, cum ar fi consumul de alcool, sportul, băile fierbinți și sauna.

Contraindicații

Peeling-ul chimic este contraindicat persoanelor cu piele bronzată, sensibilă sau cu dermatita atopica. Este indicat că peeling-ul să fie folosit după vârsta de 18 ani.
Procedura nu se adresează femeilor însărcinate sau care alăptează, celor cu alergii la substanţele chimice folosite sau la anestezic, insuficienţă renală şi hepatica sau bolile sistemice decompensate.
Peeling-ul este interzis și celor care suferă de diabet, herpes, cancer, boli hepatice.

Reacții adverse

Peeling-ul va cauza senzația de arsură și înroșirea tenului. Dacă nu respecți indicațiile esteticianului și schema de îngrijire sau dacă încerci să înlături pielea care se exfoliază cu mâna sau cu anumite exfoliante, poți rămâne