office@theface.ro
a
M

Tratamentul hiperhidrozei cu botox

 

Transpirația este produsă de glandele sudoripare și reprezintă un mecanism natural de răcire a corpului.

Sub acțiunea factorilor interni sau externi, aceste glande devin hiperactive și produc mai multă transpirație decât este necesar, chiar și atunci când corpul nu este supraîncălzit.

Transpirația excesivă numită și hiperhidroză provoacă disconfort fizic, psihic și emoțional și afectează relațiile sociale și desfășurarea activităților zilnice. 

Aceasta poate fi cauzată de tulburări metabolice, hipertiroidie, medicaţie, diabet zaharat, menopauza sau schimbări hormonale. 

Pentru acest tip de afecțiune nu exista un un tratament medicamentos eficient, iar atunci când antitranspirantele și produsele cu aplicare topică nu funcţionează, tratamentul cu botox este eficient și reușește să țină transpirația sub control. 

Tratamentul cu botox în cazul hiperhidrozei nu oprește complet procesul sudoripar, ci produce o scădere drastică a cantității de transpirație, pentru că nu toate glandele sunt atinse de acțiunea botoxului.

Cine poate beneficia de tratamentul cu botox pentru hiperhidroză?

Injectarea cu botox se poate dovedi benefică în cazul tuturor persoanelor care au o stare de sănătatea bună, dar sunt deranjate de cantitatea excesivă de transpirație, indiferent dacă aceasta are miros neplăcut sau nu.
Tratamentul cu botox nu se recomandă persoanelor care suferă de boli neuromusculare, care prezintă alergii la botox, femeilor însărcinate şi care alăptează.
Injectarea poate fi efectuată în orice anotimp, însă este recomandat să fie făcut primăvara.
Efectul botoxului este temporar, ceea ce înseamnă că pentru prelungirea efectului va fi necesară o injectarea periodică.

Precauții înainte procedura

Cu 10 zile înainte de a începe şedinţa de injectare cu botox, se recomandă să nu ingerezi medicamente care conțin aspirină sau ibuprofen pentru că cresc riscul de sângerare şi învinețire.