office@theface.ro
a
M

Tratamentele regenerative THE FACE.

noiembrie 10, 2022

Beneficiezi de prevenție medicală estetică și de rezultate fabuloase ale tenului tău din interior, spre exterior.

  1. Ce este medicina regenerativa și ce beneficii ne oferă?

Tratamentele regenerative se bazează pe abilitatea reparativă a pacientului de a trata prin intermediul celulelor stem și alețesuturilor diferite preocupări cauzate de procesul de îmbătrânire, precum: rărirea părului, pierderea volumului feței, etc.

Aceste proceduri sunt o sursă nouă de cunoaștere pentru medicina estetică și au numeroase beneficii pentru pacienți, printre care și versatilitatea. Sunt potrivite tuturor tipurilor de ten, personalizate în funcție de nevoi. În clinica noastră, am creat în premieră proceduri combinate, iar fiecare pacient primește un plan de tratament personalizat pentru a putea atinge împreună cele mai bune rezultate.

 

  1. Când își pierde pielea noastră puterea naturală de vindecare?

De cele mai multe ori, chiar din întâmplare ne vedem în oglindă anumite semne ale îmbătrânirii precum: apariția ridurilor, pielea lăsata, fără elasticitate și un tern obosit, lipsit de strălucire. Este bine de știut că nu cunoaștem o dată exactă în care pacientele văd aceste semne ale îmbătrânirii, dar studiile clinice au demonstrat că procesul de îmbătrânire pornește de la vârsta de 20 de ani, atunci când organismul nostru nu mai stimulează sinteza de colagen în aceeași măsură. Colagenul este proteina responsabilă de sănătatea pielii noastre și a articulațiilor. În mod natural corpul nostru sintetizează colagenul, iar procesul este diferit în funcție de vârstă, în mod mai lent sau mai rapid. Există o serie de factori externi care contribuie la afectarea producției de colagen precum stresul, alimentația, menopauza, diferite dereglări hormonale, colagenoze, stresul oxidativ, fumatul și alcoolul, toate aceste elemente fac posibilă diminuarea colagenului și dau naștere apariției ridurilor.

În stilul nostru de viață, alimentația și suplimentele alimentare îmbogățite cu colagen joacă un rol important în menținerea sănătății pielii și a articulațiilor. Anumite alimente precum ardeiul gras roșu, somonul, semințele de floarea soarelui contribuie în mod natural la producția de colagen în organism.

În consultațiile zilnice, multe dintre pacientele mele vin și constată semne lăsate la nivelul pielii din cauza timpului, riduri adânci sau piele lipsită de vitalitate, iar tratamentele nu sunt potrivite tuturor tipurilor de ten. În schimb, am analizat planuri medicale personalitate care vin în întâmpinarea acestor situații, toate având la bază un mix de proceduri regenerative.

 

  1. Cum se realizează regenerarea pielii și care sunt efectele ?

Toate tratamentele regenerative au la bază “traume controlate” la nivelul pielii prin diferite proceduri de estetică medicală.

Laserul creează pasaje de arsură prin inducția de căldură care forțează organismul să se vindece într-un mod natural. Mezoterapia transdermică se bazează pe crearea de mici canale care traversează țesuturile de la superficial profund, obținând astfel răspunsul organismului de a se vindeca. Aceste proceduri determină vindecarea într-un mod natural la nivelul organismului prin stimularea colagenului și a elastinei, care ne va ajuta să ne păstrăm tinerețea la nivelul chipului.

 

  1. Care sunt tratamentele de regenerare?

Laser, mezoterapia transdermică, peelingurile, hidroxiapatita de calciu cu acid hialuronic, injectarea cu colagen si PRP-ul (plasma recoltată din sangele venos al pacientului), ne ajută să obținem regenerarea pielii. Aleg să combin mai multe proceduri pentru a potența efectele și a obține cele mai bune rezultate pentru pacient.

 

  1. Cât timp acționează tratamentul? Când vedem rezultatele?

Tratamentul acționează doar dacă este realizat corect și în mod constant. O singură ședință este insuficientă pentru a putea rezultatul mult visat, organismului nostru îi trebuie un anumit timp de regenerare. Un plan de tratament personalizat constă între 2 și 4 ședințe, repetate la 4-6 săptămâni în două intervale anuale, în funcție de cât de afectată este pielea, cât de adânci sunt ridurile sau în funcție de cum ne răspunde organismul.

Matricea de colagen are nevoie de timp pentru a se forma cât mai bine și de tratamente constante pentru a asigura menținerea în timp. O singură ședință nu poate acoperi nevoile pielii noastre care se resimt după lungi perioade, chiar și de 20-30 de ani.

 

  1. În cât timp se vindecă?

Procesul de vindecare este scurt, sunt proceduri care nu necesită timp de recuperare, asta în funcție de gradul de afectare al țesutului. În cazul unor riduri profunde sau elasticitate incompletă, și tratamentele vor fi mai complexe și atunci putemsă avem un timp de recuperare mai mare, dar în general nu este mai mare de 3-5 zile. Recuperarea este foarte ușoară, activitatea se poate relua imediat și presupune doar o ușoară înroșire a pielii.  

 

  1. La ce perioadă se repetă?

Pentru rezultate cât mai armonioase și de lungă durată, planul de tratament este personalizat de către medic. Din experiență, este nevoie de 4 ședințe care se repetă la 4-6 săptămâni distanță între ele pentru a ne atinge obiectivele și pentru a ne bucura de rezultate o perioadă cât mai lungă de timp. 

Mai multe…

Pielea ta poate străluci chiar și în sezonul rece

Pielea ta poate străluci chiar și în sezonul rece

Îngrijirea pielii în sezonul rece Sezonul rece aduce cu el nu doar atmosfera magică a sărbătorilor, ci și provocări pentru sănătatea pielii noastre. Frigul și vântul aspru pot lăsa urme asupra tenului, făcându-l uscat și lipsit de strălucire. În acest context, însă,...

citește mai mult