office@theface.ro
a
M

Tratamentul acneei cu laser

Acneea este cea mai comună afecțiune a tenului la persoanele tinere, cea mai neplăcută, dar și cea mai distructivă pentru structura pielii. De cele mai multe ori, acneea lasă urme vizibile pe tot parcursul vieții. Aceasta este o problemă care are un impact devastator asupra încrederii de sine și a interacțiunii sociale, mai ales că apare la o vârstă atât de sensibilă.
Aproape 95 % dintre oameni suferă de o formă de acnee între 11 și 30 de ani. Din păcate, inflamarea pielii poate reveni când în organism au loc schimbări hormonale.

Acneea produce 6 tipuri de erupții cutanate:

Cauzele acneei:

În perioadele de intensitate hormonală, glandele sebacee sunt suprastimulate și produc mai mult sebum. Problemele încep atunci când când foliculii piloşi se înfundă cu grăsime şi celule cutanate moarte.
O altă cauză este suprainfectarea cu Propionibacterium acnes.

De ce să alegem folosirea laserului pentru tratarea acneei?

Tratamentele medicamentoase pentru acnee trebuie urmate pe perioade îndelungate de timp și sunt dăunătoare întregului organism, indiferent că este vorba despre antibiotice administrate oral sau unguente.
Tratamentul cu laser se adresează direct problemei pielii, reduce inflamația, netezește cicatricile deja formate şi previne apariția unora noi. Studiile arată că laserul îmbunătățește condiția pielii cu acnee cu 77 %. În formele uşoare, eficiența este de 90-100% în reducerea inflamației și repararea cicatricilor.

Ce trebuie să faci înainte de tratament?

Înainte de începerea tratamentului cu laser pentru acnee, timp de 2 săptămâni trebuie să:

 

Cum funcționează tratamentul cu laser pentru tratarea acneei?

Medicul va stabilii de câte ședințe ai nevoie în funcție de cât de afectată este piele şi câte mult evoluează în urma tratamentului. Toate tratamentele cu laser din clinica The Face sunt sigure și non invazive în ceea ce privește reducerea cicatricilor provocate de acnee.
Aplicarea laserului nu este dureroasă și are un risc foarte mic de dezvoltarea a unei infecții sau a altor reacții adverse.
O ședință durează aproximativ o oră. Fasciculul luminos acționează prin îndepărtarea celulelor moarte și a bacteriilor din profunzimea pielii.
În aceste fel, țesutul este stimulat să producă celule și colagen, creând o oportunitate pentru regenerarea. Acest lucru stimulează vindecarea naturală a pielii și reglează producția de sebum.

Îngrijirea după tratamentul acneei cu laser

După tratamentul cu laser va trebui să acorzi o important deosebita îngrijirii pielii, pe termen lung . Tegumentul va deveni mai sensibil la soare, așa că va trebui să aplici creme cu protecție solară de câte ori ieşi afară. Pentru a accelera vindecarea, medicul îți va recomandă unguente speciale.
De asemenea, îți va schița o rutină nouă de îngrijire, adaptată problemelor și tipului tău de ten și te va încuraja să bei multă apă ca să te menții hidratat și să elimini toxinele din corp.
Dacă cicatricile pe care le ai sunt foarte adânci, este important să ai așteptări realiste. Laserul este cea mai bună soluție la care poți apela, însă nu va șterge complet urmele de pe chipul tău dar le va estompa.
Trebuie să eviți bronzarea și expunerea prelungită la soare în următoarele 8 săptămâni. De asemenea, machiajul este de evitat pentru cel puțin săptămână, până când riscul de complicații este înlăturat.

Când vor fi vizibile rezultatele tratamentului?

Rezultatele nu vor apărea imediat, ci după primele 10 zile. Odată ce rezultatele încep să apară, acestea sunt permanente, cicatricile nu vor recidiva. În cazuri severe ar putea să nu dispară complet, dar vor fi mult estompate. Te poți întoarce la activitățile tale obișnuite imediat după tratament, atâta timp cât te ferești de soare.